Ga terug
Club van 100

Haket onderdeel van Club van 100 Wageningen UR

Toelevering glastuinbouw pakt verantwoordelijkheid voor ontwikkeling van kennis voor innovaties

Door het verdwijnen van de collectieve financiering van het innovatie-gedreven onderzoek via het Productschap Tuinbouw, staat de doorontwikkeling van kennis sterk onder druk. Het gaat daarbij om onderzoek met een tijdshorizon van 5 tot 10 jaar voor introductie in de praktijk, onderzoek dat ook wel toegepast-strategisch wordt genoemd.

Telers en telersorganisaties zijn de handen in een aan het slaan om te voorkomen dat de stroom van kennis en innovaties zal opdrogen. Daarnaast heeft nu ook Wageningen UR Glastuinbouw de handschoen opgepakt door een initiatief te ontwikkelen waarmee toeleveranciers van de glastuinbouw bijdragen aan de continuïteit van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Het initiatief staat open voor álle toeleveranciers van materialen en software in de tuinbouw.

Het initiatief heeft als werktitel ‘Club van 100’ gekregen. Inmiddels hebben meer dan vijfentwintig toonaangevende bedrijven aangegeven dat zij lid willen worden van de Club van 100.. Daarmee pakken zij de verantwoordelijkheid voor een stuk veiligstelling van het toegepast-strategische onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. Alle huidige en toekomstige leden, leveren een financiële bijdrage. De helft van dat bedrag komt ten goede aan het 1-op-1 onderzoek en advies voor de individuele bedrijven. De andere helft vormt het gezamenlijke budget van de ‘Club van 100’. De bedrijven beslissen samen, en in overleg met Wageningen UR Glastuinbouw, over de inzet van deze middelen voor toegepast-strategisch onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. Alle leden van  de ‘Club van 100’ zullen prominent zichtbaar zijn op de hoofdlocatie van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. dé Nederlandse locatie voor toegepast-strategisch onderzoek voor de tuinbouw, die jaarlijks duizenden nationale en internationale bezoekers trekt.

20 november 2014 was de formele bekendmaking van het initiatief en zette ook Haket haar handtekening onder de afspraken en is het naamborden  onthuld. Officieel gaat het initiatief met ingang van 1 januari 2015 van start.

Wageningen UR Glastuinbouw heeft, samen met de leden van het eerste uur, waaronder Haket, de ambitie dit initiatief verder te laten uitgroeien tot een krachtige groep innovatieve bedrijven die staan voor de innovatiekracht van de glastuinbouwsector en te werken aan kennis en innovaties die ten goede komen aan álle bedrijven die toeleverancier zijn in de tuinbouw.

Haket Handelsonderneming B.V.
Certificeringen onderaan pagina

 

  

                                     

 

Haket Handelsonderneming B.V. logo
Haket Handelsonderneming B.V.

Copyright © 2024 Haket Handelsonderneming B.V. | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring