Ga terug
002_411_IMG_schoutenenperdueopenenKas2030

‘Hollandse kassen zien’

“Dit is de Ground Zero voor glastuinbouwtechnologie.” Dat zei de Amerikaanse minister van landbouw Sonny Perdue tijdens een bezoek vandaag aan de proef- en demokassen van Wageningen UR Bleiswijk.

Perdue bezocht samen met minister Carola Schouten onder andere de Winterlichtkas en de glasframbozenteelt onder led. Samen met Schouten opende hij de splinternieuwe Kas 2030. In deze kas onderzoekt Wageningen voor vier teelten de samenhang tussen minimaliseren van emissies op het gebied van energie, water en gewasbeschermingsmiddelen. Circulair telen los van de ondergrond en onder ledlampen wordt er onderzocht voor aardbeien, freesia’s, potanthuriums en gerbera’s.

‘Nederlandse’ kassen in VS

Perdue wilde per se de Nederlandse glastuinbouw opnemen in zijn bezoek aan Europa. “Ik zie de laatste tijd overal in de VS kassencomplexen verrijzen, tot aan een groentekas van 27 hectare letterlijk bij mij om de hoek. En ik hoorde dat dat allemaal Nederlandse technologie is, dus ik wilde met eigen ogen komen bekijken waar al die creativiteit vandaan komt. En wat ik hier nu zie is het toonbeeld van circulariteit.”

 

 

Hier schudt onze Gerben de minister van landbouw de hand.

Haket Handelsonderneming B.V.
Certificeringen onderaan pagina

 

  

                                     

 

Haket Handelsonderneming B.V. logo
Haket Handelsonderneming B.V.

Copyright © 2024 Haket Handelsonderneming B.V. | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring